مصرف برق چیلر

امروزه یکی از چالش های مهم کارفرمایان یا پیمانکاران انتخاب صحیح سیستم تهویه مطبوع می باشد اما قطعا میزان برق مصرفی توسط چیلر ها یکی از عوامل تاثیرگذار در انتخاب هر یک از آنها می باشد.

مصرف برق چیلر

فهرست مطالب

مصرف برق در انواع چیلرها

امروزه یکی از چالش های مهم کارفرمایان یا پیمانکاران انتخاب صحیح سیستم تهویه مطبوع می باشد. چیلر آب خنک؟ چیلر جذبی یا چیلر هوا خنک؟ جواب این سوال به عوامل بسیار گوناگونی بستگی دارد، اما قطعا میزان برق مصرفی توسط چیلر ها یکی از عوامل تاثیرگذار در انتخاب هر یک از آنها می باشد. از طرفی نزدیک به 40% میزان برق مصرفی در یک ساختمان صرف تهویه مطبوع آن ساختمان می شود، در نتیجه عاملی مهمی در کاهش هزینه های یک ساختمان می باشد. در ادامه همراه ما باشید تا ضمن بررسی میزان برق مصرفی این دستگاه ها، آنها را از منظر میزان برق مصرفی باهم مقایسه کنیم.


چیلر جذبی

در چیلر های جذبی 5 الی 10 درصد انرژی مورد نیاز چیلر توسط برق تامین می شود و انرژی های اصلی مورد استفاده در این چیلرها منابع حرارتی مانند سوخت گاز، سوخت مایع، بخار، آب گرم و حرارت خورشیدی می باشد. در چیلر جذبی تنها قطعات کنترلی مصرف کننده برق می باشند و در صورت نیاز به انرژی کمکی برای چیلر نیز ممکن است از برق استفاده شود. لازم به ذکر است بجز خود چیلر قطعات دیگری در کل سیستم چیلر جذبی برق مصرف می کنند که شامل موارد زیر می باشند.

  • ادوات کنترلی چیلر
  • پمپ های چیلد واتر
  • پمپ های برج خنک کن
  • پمپ آبگرم
  • مشعل
  • فن برج خنک کننده

چیلر تراکمی آب خنک

برای پی بردن به میزان مصرف برق چیلر تراکمی آب خنک می بایست ابتدا سیکل کارکرد آنرا بررسی کنیم. سیکل کارکرد چیلر تراکمی آب خنک را می توانید از اینجا مطالعه کنید. بزرگترین مصرف کننده برق در چیلر های تراکمی کمپرسور می باشد که در چیلر های آب خنک و هوا خنک اصلی ترین نقش را ایفا می کند. مصرف کننده های دیگر در این سیکل پمپ های چیلد واتر، پمپ آب کندانسور و فن برج خنک کن می باشند. نکته قابل توجه در چیلر آب خنک مصرف زیاد آب می باشد، به همین دلیل در کشور ما بدلیل کمبود منابع آبی مورد استقبال قرار نمی گیرد.

برای محاسبه برق مصرفی چیلر هوا خنک کافیست کیلو وات مصرفی کمپرسور که از خروجی نرم افزار استخراج شده است را با مصرف برق فن برج خنک کننده (کاتالوگ شرکت سازنده) و پمپ ها(کاتالوگ شرکت سازنده) جمع کنیم. نمودار زیر مقایسه بین مصرف قطعات مختلف چیلر آب خنک را نشان می دهد.

برق مصرفی کل چیلر آب خنک = برق مصرفی کمپرسور + برق مصرفی فن برج خنک کن + برق مصرفی پمپ

چیلر تراکمی هوا خنک

چیلر تراکمی هوا خنک شباهت زیادی به چیلر آب خنک دارد و تفاوت آنها در نوع کندانسور می باشد. کندانسور چیلر آب خنک برق و آب مصرف می کند اما کندانسور چیلر هوا خنک تنها برق مصرف می کند. برای آشنایی بیشتر با سیکل چیلر آب خنک لطفا اینجا را مطالعه کنید. همانند چیلر آب خنک بزرگترین مصرف کننده برق در چیلر هوا خنک کمپرسور می باشد. مصرف کنندگان دیگر فن های کندانسور و ادوات کنترلی می باشند که مصرف ناچیزی در مقایسه با کمپرسور و فن های محوری دارند. بدیهی است که با افزایش ظرفیت چیلر به تعداد کمپرسور بیشتر و مدل بالاتر و تعداد فن های بیشتری نیاز است، در نتیجه با افزایش ظرفیت چیلر مصرف برق هم افزایش پیدا می کند. نکته قابل توجه در مصرف برق چیلر های هوا خنک محل استفاده از آنها می باشد. محل قرار گیری چیلر به لحاظ ارتفاع از سطح دریا و دمای محیط می تواند کاهش یا افزایش پیدا کند.

برای محاسبه برق مصرفی چیلر هوا خنک کافیست کیلو وات مصرفی کمپرسور که از خروجی نرم افزار استخراج شده است را با مصرف برق فن ها جمع کنیم. قابل ذکر است مصرف برق یک مدل کمپرسور با مشخصات ثابت در شرایط محیطی مختلف متفاوت است.

میزان مصرف برق مینی چیلر ها بدلیل اینکه در دسته چیلرهای هوا خنک قرار می گیرند همانند آنها محاسبه می شود.

مقایسه

همانطور که در ابتدا گفتیم برای پی بردن به بهترین سیستم چیلر می بایست عوامل مختلفی با یکدیگر مقایسه گردند و تنها با مقایسه برق مصرفی چیلر نمی توان عنوان کرد که به عنوان مثال چیلر جذبی چون مصرف برق کمتری دارد بهترین گزینه است. اما در این مطلب هدف مقایسه چیلر ها از لحاظ میزان برق مصرفی می باشد که به ترتیب چیلر جذبی کمترین میزان برق مصرفی را دارد و چیلر تراکمی هوا خنک بیشترین برق را مصرف می کند.

نتیجه گیری

انتخاب بهترین سیستم چیلر به عوامل متعددی از جمله میزان منابع در دسترس(آب، برق، گاز)، فضای موجود، میزان راندمان دستگاه، هزینه های انرژی، محل نصب چیلر و … بستگی دارد و تنها با مقایسه میزان مصرف برق نمی توان گفت که یک سیستم چیلر بهتر از سیستم دیگری است، جمع بندی تمام موارد بالا در کنار هم می تواند در انتخاب سیستم مناسب به ما کمک کند. اما در مجموع چیلر های آب خنک بدلیل مصرف آب زیاد و کمبود منابع آبی در کشور ما مورد استقبال زیادی قرار نمی گیرند. مضاف بر اینکه اکثرا این چیلر ها بصورت دو پارچه هستند. چیلر های جذبی راندمان بالاتری نسبت به چیلر های تراکمی دارند اما بدلیل مصرف منابع انرژی تجدید ناپذیر و تعدد و پیچیدگی سیکل محبوبیت زیادی ندارد. چیلر های هوا خنک از لحاظ یکپارچه بودن و مصرف یک نوع انرژی (برق) نسبت به چیلر های جذبی و هواخنک محبوبیت بیشتری دارند. این محبوبیت به میزانی است که امروزه در کشور عزیزمان ایران تقریبا در تمامی پروژه ها از چیلر های هوا خنک استفاده می شود

ویدیو آموزشی “مصرف برق چیلر”

به اشتراک بگذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

011
مطالب مرتبط