تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو

تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو

فهرست مطالب

زمانی که از تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو صحبت می‌کنیم، در واقع از تفاوت بین کمپرسورهای آن صحبت می‌کنیم. کمپرسور همان دستگاهی در چیلر است که موجب افزایش دما و فشار مبرد می‌گردد. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره‌ی تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو ما را در این مقاله دنبال کنید.

تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو

کمپرسور اسکرال

کمپرسور اسکرال از دو حلزون متحرک و ثابت تشکیل شده است که با به حرکت درآمدن قطعه متحرک مبرد به سمت مرکز هدایت و فشرده می‌گردد. کمپرسورهای اسکرال در ظرفیت‌های پایین بین 5 تا 200 تن تبرید کارآیی بهتری دارند. از مزیت‌های این کمپرسور می‌توان به امکان بهره بردن این کمپرسورها در کنار هم اشاره کرد. زمانی که نیاز به تقویت چیلر باشد، می‌توان از 2 تا 4 کمپرسور در کنار هم استفاه کرد که این عمل قدرت کنترل چیلر را افزایش می‌دهد و موجب می‌شود که امکان کاهش یا افزایش دادن توان چیلر به صورت پلکانی فراهم شود.

در تولید کمپرسورهای اسکرال از قطعات کمتری استفاده شده است که موجب می‌شود، نگهداری و تعمیر این نوع از کمپرسورها آسان‌تر باشد. درنتیجه طول عمر بیشتر و نیاز به روغن کاری کمتری دارند. ابعاد این کمپرسورها کوچک‌تر است که خود باعث ارزان‌تر بودن این دستگاه می‌گردد و از همه مهم‌تر آنکه میزان مصرف برق در این کمپرسورها کمتر است و سر و صدای کمتری دارند؛ اما به دلیل بسته بودن سیستم آن‌ها قابلیت تعمیرپذیری پایین‌تری دارند.

منظور از بسته بودن سیستم چیست؟

با مثالی بسته بودن سیستم را توضیح خواهیم داد. بعضی از گوشی‌های همراه موجود در بازار باتری‌های جدا شدنی و قابل تعویض دارند؛ در حالی که گروهی دیگر باتری‌های ثابت و غیر قابل جداسازی و تعمیر دارند. کمپرسور اسکرال مانند باتری گروه دوم گوشی‌های همراه در سیستمی بسته قرار دارد.

تا این قسمت از مقاله تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو به بررسی چیلر اسکرال پرداختیم و در ادامه به بررسی چیلر اسکرو خواهیم پرداخت.

چیلر اسکرو

چیلرهای اسکرو را به علت مارپیچی بودن به این نام می‌خوانند. چرخ گوشت‌های دستی را به یاد دارید قطعه ای مارپیچی در این چرخ‌ها هست که گوشت یا هر ماده غذایی دیگری در آن انداخته شود با به چرخش در آمدن آن قطعه نرم شده و از چرخ خارج می‌شود.

تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو

چیلرهای اسکرو از دو قطعه مارپیچی شبیه با چرخ گوشت تشکیل شده‌اند که با به چرخش درآمدن یکی از آن‌ها مبرد فشرده خواهد شد. چیلرهای اسکرو برای ظرفیت‌های بالا بین 70 تا 500 تن تبرید کارآیی بهتری دارند. همچنین میزان مصرف برق بیشتری دارند. در تولید آن‌ها از قطعات بیشتری استفاده شده است که موجب گردیده نیاز به روغن‌کاری و هزینه تعمیر و نگهداری در آن بیشتر باشد. این کمپرسورها معمولاً در مقایسه با کمپرسور اسکرال طول عمر کمتری دارند و بر خلاف اسکرال که در آن توان چیلر به صورت پلکانی تغییر می‌یابد، در اسکرو قدرت موتور به صورت پیوسته قابل افزایش یا کاهش دادن است.

جدول مقایسه و تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو

ویژگی‌ها چیلر (کمپرسور) اسکرال چیلر (کمپرسور) اسکرو
ظرفیت 5 تا 200 تن تبرید 70 تا 500 تن تبرید
قایبلیت تحمل پذیری کم زیاد
تعداد کمپرسور تک یا چند کمپرسوره تک یا چند کمپرسوره
ابعاد کوچک بزرگ
نوع کنترل ظرفیت پله ای(ناپیوسته) خطی (پیوسته)
نیاز به نیروی متخصص ندارد دارد
میزان نیاز به تعمیر کم زیاد
قابلیت تعمیر پذیری ندارد دارد
میزان نیاز به روغن کاری کم زیاد
قیمت ارزان گران
نوع جا به جایی مثبت مثبت
میزان نیاز به آب بند کم زیاد
نوع مبردهای مورد استفاده R407C-R410 تمامی مبردها
نوع سیستم کمپرسور هرمتیک سمی هرمتیک
طول عمر زیاد کم
نوع کندانسور آب خنک و هوا خنک آب خنک و هوا خنک
میزان مصرف برق کم زیاد
میزان عملکرد در ظرفیت‌های پایین بالا پایین
میزان عملکرد در ظرفیت‌های بالا پایین بالا
تعداد قطعات متحرک کم زیاد
هزینه نگهداری کم زیاد

جمع بندی

در این مقاله شما را با تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو آشنا نمودیم. از این که تا پایان این مقاله ما را همراهمی کردید سپاسگزاریم. اگر به کسب اطلاعات مختلف در این زمینه علاقه‌مند هستید، شما را به مطالعه مقالات برج خنک کننده و اجزای کمپرسور نیز دعوت می‌نماییم.

ویدیو آموزشی “تفاوت چیلر اسکرال و اسکرو”

به اشتراک بگذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

011
مطالب مرتبط