کندانسور های میکروچنل

کندانسور های میکروچنل

فهرست مطالب

یکی از اجزای اصلی چیلر های تراکمی هوا خنک کندانسور یا کاندنسر یا تقطیر کننده می باشد. کندانسور ها انواع مختلفی دارند که امروز قصد داریم نوع میکروچنل یا MCHE که مخفف اول کلمات انگلیسی این تجهیز می باشند را باهم بررسی کنیم.

ساختار کندانسور ها

کندانسور ها  بطور معمول از لوله های مسی و فین های آلومینیومی ساخته می شوند، مبرد داخل لوله های مسی جریان پیدا می کند و فین های آلومینیومی حرارت را از مبرد می گیرند و بوسیله هوا آنرا به بیرون انتقال می دهند. در سال های اخیر بدلیل افزایش تقاضا برای دستگاه های سبک وزن به دلیل قیمت بالای لوله های مسی، گروه های تولیدی و صنعتی به فکر جایگزین برای آنها افتادند و کندانسور های میکروچنل را ابداع کردند که تماماً از آلومینیوم ساخته می شوند و هزینه های تولید را کاهش می دهند. این کندانسورها ابتدا در صنعت خودرو سازی استفاده شدند و به مرور به صنعت تهویه مطبوع نیز ورود کردند.

ساختار کندانسور های میکروچنل

همانطور که در این تصویر مشاهده می کنید کویل ها در کندانسور های میکروچنل شامل چندین لوله مسطح حاوی کانال های کوچک هستند که مبرد از آنها عبور می کند و علت نامگذاری این کویل ها همین کانال های کوچک هستند. مابین کویل ها با پره های زاویه دار یا فین ها پر شده که وظیفه انتقال حرارت را بر عهده دارند. مبرد از قسمت بالایی کندانسور وارد کانال های کوچک شده و با عبور از پاس های مختلف به مرور گرما را به فین ها انتقال می دهد و فین ها به کمک فن گرما را به بیرون انتقال می دهند و عمل تقطیر روی مبرد انجام می شود. مشابه این اتفاق در کندانسور های سنتی هم رخ می دهد، پس علت استفاده از کندانسور های میکروچنل چیست؟

کندانسور های میکروچنل بدلیل مزایایی که دارند امروزه مورد استقبال زیاد تولید کننده ها قرار گرفتند که در ادامه این مزایا را باهم بررسی خواهیم کرد.

به این نکته توجه کنید: ساختار کندانسور های تولید کننده های مختلف ممکن است متفاوت باشد، ساختار و تصاویری که مشاهده می کنید مربوط به یکی از غول های تهویه مطبوع دنیا یعنی شرکت دانفوس می باشد.

مزایا

مهم ترین مزیت، ارزان تر بودن این کندانسور ها هستند. قیمت آلومینیوم تقریبا یک سوم مس می باشد اما نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که چون این کندانسور ها در کشور ما ساخته نمی شوند و وارداتی می باشند باعث می شود قیمت آنها در بازار داخل ایران خیلی رقابتی نباشد. مزایای دیگر این کندانسور ها در شرایط مشابه با فین و تیوب شامل موارد زیر می شود:

  1. تا 40٪ انتقال حرارت بالاتری نسبت به کندانسور های فین و تیوب دارند.
  2. تا 50% می توانند وزن کمتری داشته باشند و ابعاد کوچکتری دارند.
  3. بین 40 تا 60% به شارژ مبرد کمتری نیاز دارند.
  4. مقاومت آنها در برابر خوردگی تقریبا 7 برابر بیشتر از کویل های سنتی می باشد.
  5. متریال آلومینیوم دوست دار محیط زیست می باشد و تمیز کردن و بازیافت آنها راحت تر است.

معایب

بطور کلی دوست داران و تولید کنندگان کندانسور های میکروچنل معایب آنها را نسبت به مزایای آنها کم اهمیت می دانند. معایب این کندانسور ها شامل این موارد می شوند:

  • با توجه به استفاده از کانال های کوچک احتمال گرفتگی در این کندانسور ها وجود دارد.
  • عدم توزیع مناسب مبرد در کانال ها به علت کوچک بودن منافذ.
  • در صورت ضربه خوردن کندانسور، مرتب کردن و صاف کردن فین ها مانند کندانسور های قدیمی براحتی انجام نمی پذیرد.
  • بسته شدن منافذ بین فین ها که این اتفاق در کندانسور های سنتی هم رخ می دهد.

تعمیرات

شرکت های تولید کننده ادعا می کنند که این کندانسور ها قابل تعمیر هستند اما با توجه به جدید بودن این کندانسورها هزینه و امکان تعمیر پذیری آنها بصورت دقیق مشخص نیست.

جمع بندی

کندانسور های میکروچنل مزایای زیادی نسبت به کندانسور های فین و تیوب مس وآلومینیوم دارند و درصورت استفاده و نگهداری در شرایط مناسب و استاندارد معایب آنها قابل صرف نظر کردن هستند. از طرفی با توجه به قیمت پایین تر و راندمان بالاتر و صدای کمتر استفاده از آنها کاملا توصیه می شود. پیش بینی می گردد در صورت ساخت احتمالی این کندانسور ها در آینده نزدیک در ایران  تولید کنندگان ایرانی چیلر نیز از این کندانسور ها استفاده کنند، هر چند در حال حاضر هم برخی از شرکت ها با توجه به نیاز و درخواست مشتری از این کندانسور ها استفاده می کنند.

ویدیو آموزشی “کندانسور های میکروچنل”

به اشتراک بگذارید :

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • علی عبدالصمد
    نوامبر 11, 2022 12:42 ب.ظ

    کلیات مطلب خوب بود اما تو ویدیو بنظر می رسه تصاویر با صحبت های مهندس همخوانی نداشت

    پاسخ
    • باعرض سلام و ارادت؛
      ممنون از توجهتون جناب مهندس، حتما مورد بازبینی قرارمیگیره و بهبود حاصل میشه.
      سپاسگزاریم از شما

      پاسخ
  • الان در نتیجه همه این موارد بهتره استفاده بشه یا نشه؟ کاش اشاره می کردید آیا شرکت های مطرح در دنیا استفاده می کنند یا خیر؟

    پاسخ
    • باسلام و عرض ادب جناب مهندس؛
      از توجه و همراهیتون سپاسگزاریم. درجواب پرسشتون می بایست خدمتتون عرض کنیم که استفاده از هر تجهیزی مزایا و معایب خاص خودش را دارد و در ویدیو به مزایا و معایب کندانسور های میکروچنل اشاره شده است اما با توجه به اینکه استفاده از کندانسورهای میکروچنل سابقه طولانی ندارد و در سال های طولانی جواب خود را پس نداده اند نمی توان با قاطعیت به این سوال پاسخ داد.
      اکثر شرکت های بزرگ دنیا در برخی‌پروژه ها که محدودیت وزن یا ابعاد دارند از این کندانسور ها استفاده می کنند.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

011
مطالب مرتبط