از این فناوری جدید میتوان بهعنوان جایگزینی برای توسعه یخچالهای سازگار با آب و هوا برای استفاده در خانهها، مغازهها، انبارها و سایر مکانها استفاد کرد. تبرید سبز به عنوان یک فناوری نوین قرار است جایگزین روش سنتی تبرید شود.
با توجه به اینکه هر ساله دمای جهان در حال افزایش است و گرمایش جهانی به اوج خود میرسد. دانشمندان چینی در حال آزمودن راهی برای جلوگیری از تغییرات آب و هوایی هستند. در همین راستا، این دانشمندان دست به توسعه یک فناوری تبرید سبز برای جایگزینی با روش سنتی تبرید زدهاند. در روش تبرید سنتی عمدتا از گازهای گلخانهای استفاده میشود.
دانشمندان چینی فناوری خنککننده سبز سازگار با آب و هوا را توسعه دادند
دانشمندان مؤسسه فیزیک حالت جامد در مؤسسه علوم فیزیکی Hefei یک جایگزین خنککننده برای فریون پیدا کردهاند. فریون عمدتا برای تبرید در سراسر جهان در آلکانها از طریق انتقال حالت جامد به مایع ناشی از فشار بالا مورد استفاده قرار میگیرد. این فناوری جدید میتواند جایگزینی برای توسعه یخچالهای سازگار با آب و هوا برای استفاده در خانهها، مغازهها، انبارها و سایر مکانها باشد.
مقالهای که در روزنامه Nature Communications منتشر شده است، بیان میکند که فناوری خنککننده کالری در حال ظهور، یک جایگزین سبز برای فناوری فشردهسازی بخار معمولی است. فناوری فشردهسازی بخار معمولی مشکلات زیستمحیطی جدی ایجاد میکند. این مقاله میگوید: “با این حال، مواد کالری گزارششده از نظر قابلیت خنکسازی بسیار پایینتر از همتایان سنتی خود عمل میکنند.”
تبرید سبز چیست؟
تبرید سبز از فناوری خنککننده کالری استفاده میکند که در آن اثر باروکالوریک (BC) براساس اصول مطالعه رامان ایجاد میشود که نشان میدهد اعمال فشار به حالت مایع، چرخش و حرکات حرارتی تصادفی زنجیرههای مولکولی را سرکوب میکند. اثر باروکالوریک به گرم کردن یا سرد کردن مواد تحت تغییرات فشار اشاره دارد.