چیلر تراکمی هوا خنک

در سیکل اصلی چیلر تراکمی هوا خنک فشار مبرد پس از ورود به کمپرسور (که معمولا به صورت اسکرال و یا اسکرو می باشد) بالا رفته و همزمان درجه حرارت آن نیز افزایش می یابد.

چیلر تراکمی هوا خنک

فهرست مطالب

چیلر تراکمی هوا خنک چیست؟ بررسی ساختار و معرفی انواع چیلر هوایی

امروزه در ساختمان های اداری و مسکونی از چیلر تراکمی جهت تأمین آب سرد برای دستگاه های صنعتی و تهویه محیط استفاده می شود. چیلر های تراکمی یکی از بهترین وسایل سرمایشی خانگی و صنعتی به حساب می آیند. این نوع چیلر ها در انواع مختلف طراحی و تولید می شوند. چیلر های تراکمی با توجه به نوع مدل و کاربرد در صنایع مختلف نیز مورد استفاده قرار می گیرند. در این جا قصد داریم برای آشنایی بیشتر شما،  به بررسی چیلر تراکمی هوا خنک و مشخصات آن بپردازیم.

اگر قصد خرید و استفاده از چیلر تراکمی را دارید، مطالب زیر را مطالعه نمایید تا بهترین انتخاب را داشته باشید.

شماتیک سیکل چیلر تراکمی هوا خنک
شماتیک سیکل چیلر تراکمی هوا خنک

عملکرد و نحوه کار چیلر تراکمی هوا خنک

 قبل از خرید باید با عملکرد و چیستی چیلر هوا خنک آشنا شوید تا بتوانید با توجه به نوع نیاز و محیط مورد نظر خود، انتخاب بهتری داشته باشید.

چلر هوا خنک یا همان چیلر هوایی گرمای آب را  به کمک فن های مخصوص و کندانسور به شیوه تراکمی و جذبی دفع می نمایند. این عمل باعث پایین آمدن دمای آب و در نتیجه ایجاد هوای خنک خواهد شد. این نوع چیلر ها با متراکم کردن مبرد در کندانسور باعث کاهش دمای آب می شوند. به همین خاطر به آنها چیلر تراکمی گفته می شود. در این چیلر ها گرمای گرفته شده از آب به محیط بیرون منتقل می شود.

مراحل کار چیلر تراکمی
مراحل کار چیلر تراکمی

نحوه کار این نوع چیلر ها به صورت زیر است.

  1. ورود گاز تبخیر شده از قسمت اواپراتور به کمپرسور.
  2. بالا رفتن دمای گاز وارد شده به کمپرسور به دلیل فشار بالا.
  3. هدایت گاز تبخیر شده به سمت کندانسور و تبدیل آن به مایع.
  4. انتقال گرمای ایجاد شده به قسمت فن و خروج آن از چیلر.
  5. ورود گاز مبرد شده به قسمت شیر انبساط و پایین آمدن فشار.
  6. تبدیل گاز مبرد شده به گاز و مایع. به عمل تبدیل مبرد تبخیر شده به مایع و گاز، دو فاز نیز گفته می شود.
  7. ورود گاز مبرد شده به قسمت کویل اواپراتور و دفع دمای آب محیط اطراف.
  8. در این مرحله به دلیل دفع دمای آب محیط اطراف اواپراتور، دمای آب درون چیلر پایین می آید.
  9. انتقال و پمپاژ آب خنک شده به سمت کویل های آب سرد.
  10. ایجاد هوای خنک و خروج آن از چیلر تراکمی.
  11. انتقال مجدد گاز تبخیر شده به کمپرسور جهت فشرده سازی و شروع مجدد فرایند دفع دمای آب.
اجزای سازنده چیلر هوا خنک

مشخصات چیلر تراکمی هوا خنک و ساختار آن

چیلر های تراکمی هوای خنک از اجزای مختلفی ساخته شده اند. میزان عملکرد هر قسمت تأثیر مستقیمی بر روی عملکرد کلی دستگاه چیلر تراکمی دارد. به همین منظور در این قسمت به بررسی ساختار چیلر تراکمی و اجزای آن می پردازیم.

وظایف قسمت های مختلف چیلر تراکمی
وظایف قسمت های مختلف چیلر تراکمی

مشخصات چیلر تراکمی هوا خنک

  • کمپرسور: کمپرسور های به کار رفته در چیلر های تراکمی دارای انواع مختلفی است. انواع مختلف چیلر تراکمی با توجه به نوع کمپرسور به کار رفته، متفاوت است که در قسمت بعد به آن می پردازیم. کمپرسور یکی از اجزای اصلی چیلر تراکمی است. کمپرسور وظیفه انتقال و هدایت مبرد را برعهده دارد. مبرد به وسیله کمپرسور به قسمت های کناری چیلر هدایت می شود.
  • کندانسور: دمای بخار های خارج شده از کمپرسور بسیار بالا است. این بخار ها به سوی هدر های کندانسور منتقل می شوند. در این قسمت کندانسور بخارهای خارج شده از هدر ها را دریافت می کند و میزان دمای آن را افزایش می دهد. سپس به کمک آب و یا فن های خنک کننده، دمای مبرد را پایین می آورد. در نهایت مبرد را از گاز به مایع تبدیل می کند.
  • فیلتر درایر: محل قرارگیری فیلتر درایر میان کندانسور و شیر انبساط است. این فیلتر با جذب مواد مضر و رطوبت از مبرد باعث افزایش عملکرد سیستم تبرید می شود. به نوعی می توان گفت که فیلتر درایر از سیستم تبرید در برابر آلودگی ها و رطوبت محافظت می کند.
  • شیر انبساط: شیر انباسط با نام دیگر اکسپنشن ولو نیز شناخته می شود. محل قرارگیری این قطعه قبل از اواپراتور است. وظیفه اصلی شیر انبساط را می توان کنترل میزان ورود مبرد به سیستم تبرید دانست. کنترل میزان ورود مبرد بر کیفیت سیستم تبرید و خروجی آن تأثیر زیادی دارد.
  • اواپراتور: اواپراتور به عنوان مبدل حرارتی در چیلر استفاده می شود. اواپراتور از لوله های زیادی جهت انتقال حرارت ساخته شده است. وظیفه اصلی اواپراتور در چیلر تراکمی هوا خنک تبدیل مایع به گاز و در نتیجه تولید سرما است. نحوه عملکرد اواپراتور مختلف است. برخی از اواپراتور ها با جذب گرما و برخی دیگر با تبخیر آن باعث تولید سرما می شوند.

هر چه میزان کیفیت اجزای گفته شده در چیلر تراکمی هوا خنک بیشتر باشد باعث افزایش کارایی چیلر خواهد شد. بنابراین در هنگام خرید و یا تعویض قطعات چیلر باید از میزان کیفیت آنها اطمینان پیدا کنید. به همین خاطر توصیه می شود که خرید خود را حتما از تولید کنندگان معتبر انجام دهید.

تقسیم بندی چیلر تراکمی هوا خنک
تقسیم بندی چیلر تراکمی هوا خنک

انواع چیلر های تراکمی هوایی

همان طور که گفته شد چیلر های تراکمی هوا خنک با توجه به نوع کمپرسور و کندانسور به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. انواع چیلر های تراکمی با کاربرد و ویژگی های مختلف تولید می شود.

انواع چیلر تراکمی هوا خنک با توجه به نوع کمپرسرو به شرح زیر است.

  • چیلر پیستونی: در این نوع چیلر از کمپرسور پیستونی با عملکرد رفت و برگشت استفاده می شود. کمپرسور پیستونی دارای انواع مختلفی مانند؛ پیستون باز ( Open )، پیستون هرمتیک ( Hermetic ) و پیستون نیمه هرمتیک ( Semi- Hermetic) است.

انتخاب نوع این پیستون ها با توجه به نوع نیاز و ظرفیت مورد نظر متفاوت است. برخی از آن ها برای چیلر های مینی و برخی در چیلر های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد. میزان صدای چیلر های پیستونی در مقایسه با مدل های دیگر بیشتر است. بنابراین اگر قصد خرید این نوع چیلر ها را دارید، توصیه می شود آن را در محیط جداگانه مانند زیر زمین و… قرار دهید.

  • چیلر اسکرال یا حلزونی: کمپرسور اسکرال برای تولید چیلر های مینی با ظرفیت پایین استفاده می شود. برای افزایش میزان ظرفیت می بایست تعداد کمپرسور ها را افزایش داد. چیلر اسکرال در دو مدل آب خنک و هوا خنک تولید می شود. با توجه به نوع نیاز خود باید یکی از مدل ها را انتخاب نمایید.
  • چیلر پیچی یا اسکرو: چیلر تراکمی هوا خنک اسکرو دارای دو روتور دوار است. روتور ها به وسیله موتور الکتریکی به حرکت در می آیند و در نتیجه عمل تبرید صورت می گیرد. این مدل دارای صدای کم و قدرت بسیار بالا است. همچنین سیستم تبرید چیلر اسکرو نیاز به روغن کاری اصولی دارد. بنابراین در هنگام استفاده باید به روغن کاری منظم آن توجه داشته باشید. این نوع چیلر ها در دو مدل روغن تزریقی و روغن آزاد طراحی و تولید می شوند.
  • چیلر سانتریفیوژ: این نوع چیلر ها با کمپروسور سانتریفیوژ برای استفاده در محیط های صنعتی و پروژه های ساختمانی بهترین گزینه هستند. نوع عملکرد کمپرسور چیلر سانتریفیوژ، جا به جایی غیر مثبت است. به کار بردن این چیلر در حالت فول بار باعث افزایش عملکرد آن خواهد شد. ظرفیت چیلر سانتریفیوژ بسیار بالا است و استفاده از آن به تخصص کافی نیاز دارد.
انواع مختلف چیلر تراکمی
انواع مختلف چیلر تراکمی

انواع چیلر تراکمی هوا خنک بر اساس کندانسور به صورت زیر است.

  • چیلر تراکمی یک پارچه: چیلر تراکمی یک پارچه یا ( Packaged ) به چیلری گفته می شود که تمام اجزا و قطعات سازنده آن به همراه کندانسور، درون یک یونیت قرار گرفته است. این نوع چیلر ظاهری بسیار ساده دارد. برای راه اندازی این نوع چیلر تنها به یک انشعاب آب و برق نیاز است. در هنگام راه اندازی باید به محیط قرار گیری آن توجه داشته باشید. این چیلر را نباید در محیط های سر پوشیده قرار دهید زیرا عملکرد آن کاهش خواهد یافت.
  • چیلر تراکمی دو پارچه: چیلر تراکمی دو پارچه یا ( Split ) داری دو یونیت است. تمامی قطعات و اجزای سازنده مانند شیر انبساط، اواپراتور و… درون یک یونیت قرار دارد. از سوی دیگر کندانسور هوایی نیز در یک یونیت جداگانه قرار گرفته است. برای محیط هایی که تحمل وزن چیلر یک پارچه را ندارد مناسب است. می توانید یونیت های چیلر دو پارچه را در محل های مختلفی قرار دهید.

با توجه به انواع چیلر تراکمی هوا خنک با توجه به نوع کمپرسور و کندانسور، باید مناسب ترین چیلر را انتخاب کنید. در صورت تردید در انتخاب نوع چیلر، می توانید با مشاوران حرفه ای مجموعه چیلمن ارتباط برقرار کنید.

استفاده از چیلر تراکمی و کاهش هزینه نگهداری

مزایای استفاده از چیلر تراکمی هوا خنک

خرید و استفاده از چیلر تراکمی هوا خنک دارای مزایای بسیار زیادی است. در ادامه به مهم ترین مزیت این دستگاه اشاره می کنیم.

  • حذف برج خنک کننده: نگهداری برج خنک کننده نیازمند فضای بزرگ و لوله کشی دارد. علاوه بر آن هزینه نگهداری برج خنک کننده بالا است. با استفاده از چیلر تراکمی هوا خنک دیگر نیازی به برج خنک کننده نخواهد بود.
  • تنوع در ظرفیت سرمایشی: شما می توانید با توجه به ظرفیت سرمایشی مورد نیاز خود یکی از چیلر های تراکمی هوا خنک را انتخاب کنید. این چیلر ها در ظرفیت های مختلف و متناسب با نیاز شما طراحی و تولید می شوند.
  • هزینه نگهداری و تعمیرات پایین: با سرویس به موقع و منظم می توانید هزینه های نگهداری و تعمیرات را به حداقل برسانید. این ویژگی موجب صرفه جویی در هزینه های جانبی نیز خواهد شد.
  • صرفه جویی در مصرف آب: میزان مصرف آب در چیلر تراکمی پایین است. این ویژگی باعث کاهش مصرف آب و صرفه جویی در آن می شود. برای مناطقی که با کمبود آب مواجه هستند، استفاده از چیلر تراکمی بهترین گزینه می باشد.
  • قابل استفاده در مناطق مختلف: استفاده از چیلر تراکمی در مناطق مختلف جغرافیایی، مناسب می باشد.
  • قابل استفاده در صنایع مختلف: ماشین آلات مورد استفاده در برخی از صنایع مانند تزریق پلاستیک بسیار حساس هستند. در این مواقع برای خنک نمودن ماشین آلات صنعتی بهتر است چیلر تراکمی هوا خنک استفاده شود. این چیلر دمای آب را در حدود 10- تا 3 درجه سانتی گراد پایین خواهد آورد.
  • راه اندازی آسان: راه اندازی چیلر تراکمی در مدت زمان کوتاهی انجام می شود. البته برای نصب و راه اندازی بهتر است از متخصصین این حوزه کمک بگیرید. در غیر اینصورت ممکن است با مشکلات احتمالی بسیاری مواجه شوید.
خرید مطمئن چیلر هوا خنک
خرید مطمئن چیلر هوا خنک

نکات مهم در خرید چیلر تراکمی هوا خنک

در هنگام خرید و انتخاب چیلر تراکمی باید به یک سری از نکات توجه داشته باشید. رعایت نکات زیر به شما کمک می کند خرید بهتری را تجربه کنید.

نکات کلیدی در خرید چیلر تراکمی هوا خنک عبارت اند از:

  1. توجه به سایز چیلر: چیلر های تراکمی در سایز های مختلف موجود هستند. سایز های بزرگ تر برای محیط های گرم مناسب تر هستند. برای محیط های سرد بهتر است چیلر های سایز کوچک تر را انتخاب نمایید. در غیر اینصورت ممکن است عملکرد چیلر خریداری شده کاهش پیدا کند.
  2. توجه به ظرفیت کندانسور: چیلر تراکمی صنعتی دارای کندانسور با ظرفیت بالا است. در هنگام خرید ابتدا نیاز خود را مشخص کرده و با توجه به آن ظرفیت مناسب را انتخاب کنید.
  3. توجه به میزان صدای چیلر: همان طور که گفته شد برخی چیلر های تراکمی مانند مدل پیستونی صدای زیادی تولید می کنند. بنابراین در هنگام خرید به صدای چیلر توجه داشته باشید. با توجه به میزان صدا می توانید محیط مناسبی برای آن در نظر بگیرید.
  4. توجه به میزان برق مصرفی: در هنگام خرید باید از تعداد مدار های چیلر آگاه شوید. تعداد مدار ها بر روی میزان برق مصرفی مؤثر است.
  5. کیفیت چیلر: تولیدکننده های زیادی به تولید چیلر تراکمی مشغول هستند. اعتبار برند تولید کننده بر روی کیفیت چیلر تراکمی اثر گذار است.

با توجه به نکات گفته شده می توانید چیلر تراکمی مناسب نیاز خود را تهیه کنید. مجموعه چیلمن با سال ها تجربه در امر تولید وسایل سرمایشی مانند انواع چیلر های تراکمی، توانسته با کیفیت ترین محصولات را به مشتریان خود عرضه کند. برای کسب اطلاعات بیشتر و اخذ مشاوره، می توانید با شماره های موجود در سایت تماس گرفته و خرید خود را انجام دهید.

ویدیو آموزشی “چیلر تراکمی هوا خنک”

به اشتراک بگذارید :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

011
مطالب مرتبط